Standard för trådlös elbilsladdning införs i Kina

Kina har klubbat igenom planer på att införa en standard på trådlös laddning av elbilar. Standarden bygger på teknik patenterad av det amerikanska företaget WiTricity. Standardiseringen innebär att företag och myndigheter i Kina nu kan satsa på en gemensam teknik och bygga ut laddinfrastrukturen för elbilar.

Trådlös laddning gör det betydligt enklare att ladda elbilen, tekniken kan användas på offentliga parkeringar men också i hemmet. Baksidan med tekniken, som bygger på magnetism, är att den inte är lika effektiv som trådbunden laddning. Enligt WiTricity har deras teknik en effektivitet på omkring 90 procent. Det betyder att för tio laddade elbilar går en elbils laddning förlorad.

Det är en tidsfråga innan det kommer en europeisk standard för trådlös laddning av elbilar. Forskare spår att teknik för trådlös laddning kommer vara en mångmiljardaffär till 2027.

https://youtu.be/FxlGPz4kyZw
Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.