Sportiga elbilen från Aiways ska tilltala unga förare – kommer 2021

Efter sommaren startar kinesiska Aiways försäljningen av SUV:en U5. Elbilen med en räckvidd på uppåt 500 km har fått ett riktpris på under €40 000 vilket ska utmana den europeiska marknaden rejält, hoppas Aiways.

Nu har tillverkaren presenterat de första skisserna på nästa modell. Det gör man i form av konceptet Aiways U6ion. Här ser vi en betydligt sportigare elbil.

– Exteriören är dramatisk och muskulös, med en design som ska tilltala unga miljömedvetna köpare, skriver Aiways. Man lyfter fram den öppna ratten, de sportiga stolarna och växelväljaren som tagit formen av ett flygplans hastighetsreglage.

Elbilen är också utrustad med en liten röststyrd ”robot” på instrumentbrädan som kan kommunicera med förare och passagerare. Via roboten kan man styra bilens infotainment system och funktioner. Aiways U6ion är tänkt att ha premiär under 2021.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.