Sportiga elbilen Cupra Tavascan har premiär om en månad – detta vet vi om elbilen

Cupra är ett ungt varumärke som knoppades av från Seat för fem år sedan. Fram till dagens datum har man sålt 300 000 bilar. Nu förbereder sig Cupra för sin största produktoffensiv någonsin.

Först ut är den helt eldrivna modellen Cupra Tavascan, som har världspremiär om en månad i Berlin. Vi har redan nu fått se det kraftfulla och sportiga konceptet.

Cupra Tavascan kommer ha säljstart redan i år, med de första leveranserna under 2024. Cupra har redan delat med sig av en hel del detaljer kring konceptet Tavascan vilket kan ge en föraning om den produktionsklara modellen.

Den kommer med fyrhjulsdrift med två elmotorer som erbjuder en totaleffekt på 225 kW. Batteriet på 77 kWh ska ge en räckvidd på upp till 450 kilometer.

– Cupra är för den nya generationen som letar efter något annat än vad deras föräldrar och farföräldrar brukade köra. Och i början tvivlade många på oss, men vårt budskap är tydligt, vi är det okonventionella varumärket som är här för att stanna, berättar märkeschefen Wayne Griffiths.

Konceptbilens interiör blandar en mix av stil och funktionalitet med former som avspeglar exteriörens aerodynamiska linjer. En kolfiberstruktur ska hålla nere interiörens vikt och kontrasterande färger, indirekt belysta ska bidra till en avkopplande miljö för alla ombord.

– Vi har skapat ett varumärke som sticker ut, eftersom det står för något fantastiskt, och provocerande design kombinerat med känslor och sportprestationer, avslutar Wayne Griffiths.

Utöver Cupra Tavascan kommer också laddhybriden Cupra Terramar under nästa år. Följt av den mindre elbilen Cupra UrbanRebel som kommer 2025.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.