Sportbilstillverkare Pagani har utvecklat en elbil sedan 2018 och väntar nu på rätt teknik

Italienska supersportbilstillverkaren Pagani vill utveckla en första elbil, och har skissat på en sådan sedan 2018. Det som håller Pagani tillbaka från att lansera något är att en sådan bil i dagsläget skulle bli för tung.

– Vårt mål är att skapa något som måste vara lätt. När du tittar på Pagani, vad du ser som är gemensamt med alla bilar som vi tillverkar så är det att de måste vara lätta, berättar Christopher Pagani, son till Paganis grundare Horacio Pagani, för brittiska Top Gear. En elbil måste dessutom inneha rätt typ av känsla, och ”något som man skulle kunna kalla roligt”.

– Så förmodligen kan vi nuförtiden med den befintliga tekniken inte bygga en Pagani på det sätt som vi skulle vilja göra, fortsätter Christopher.

Pagani har ett långtgående partnerskap med Mercedes. På frågan om tekniken inte finns att hämta där, svarar han att de haft flera möten med Mercedes och AMG om just elbilar.

– De är vår officiella partner för tillfället så när vi behöver en komplett elbil kommer vi att fatta det slutgiltiga beslutet då, avslutar Christopher.

Paganis grundare Horacio Pagani har tidigare också uttalat sig om just elbilar. Förra året när han talade med Autoblog sa han:

– Drömmen skulle vara en elbil på 1300 kilo, men det är inte möjligt. Det är dumt att tro att endast ett fåtal superbilar med förbränningsmotorer kan ha en negativ inverkan på klimatet.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.