Spionbilder avslöjar eldriven sportbil från BMW – efterföljare till BMW i8

BMW i8 och konceptskiss från Neue Klasse.

BMW filar uppenbarligen på en tvåsitsig eldriven sportbil. Det avslöjar nya spionbilder som nu cirkulerar på nätet. Den nya elbilen beskrivs som en efterföljare till laddhybriden BMW i8 och kommer antagligen att bli en del av Neue Klasse som är märkets storsatsning på nästa generationen elbilar.

Den nya prototypen har synts till i anslutning till BMW:s forsknings- och utvecklingscenter i Bayern. Trots att den är rejält maskerad så har den designelement från konceptet i Neue Klasse-serien. Bland annat den omtolkade numera långsmala njurgrillen.

Ett album med bilderna finns att se hos AutoExpress här.

Några uppgifter om modellen i övrigt finns inte. Men BMW har lovat en hel del prestanda i sina framtida modeller, och BMW M filar på en elbil utrustad med fyra motorer som ska leverera 1000 kW i motoreffekt.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.