Spår succé: ”Mycket glädjande orderingång” för Porsches senaste elbil

Porsche levererade 155 949 bilar under första halvan av detta året, ett tapp på sju procent jämfört med samma period förra året. För märkets elbil Taycan minskade volymerna dock med 51 procent till 8838 enheter. Men Porsche ser ändå ljust på framtiden.

Tappet förklarar man med att Porsche Taycan tidigare i under året genomgått en större uppdatering – och mellan de två modelluppdateringen uppstod det ett vakuum i leveranserna.

Men det som Porsche gläds mest över är den höga efterfrågan på märkets nya elsuv Porsche Macan. Porsche avslöjar inte hur stor orderstocken är, men säger att den är ”mycket glädjande”.

– Den nya helelektriska generationen av suven noterade en mycket glädjande orderingång. De första fordonen kommer att överlämnas till kunder under andra halvan av detta året, kommenterar Detlev von Platen, försäljnings- och marknadschef på Porsche.

Framför sig beskriver Porsche ett produktutbud som ät starkare än någonsin. I ryggen har man tre olika typer av drivlinor, så det finns något för alla marknader:

– Under 2024 kommer vi att lägga ut den mest kraftfulla Porsche-produktportföljen genom historien. Vi kommer att fortsätta att fokusera på en triad av drivsystem: helt elektriska fordon, effektiva laddhybrider och känslomässiga förbränningsmotorer, avslutar Detlev von Platen.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.