Spanska fyrhjuliga el-motorcykeln Silence S04 i produktion

Spanska fordonstillverkaren Silence gjorde sig ett namn när man lanserade den eldrivna mopeden Silence S01 för två år sedan året. Det unika är att batteriet går att plocka ut, för att göra det enklare att ladda det.

Strax efter succén med den eldrivna mopeden lanserade man också en kompakt eldriven mikrobil. Bilen vars namn är S04 har också samma smarta teknik med löstagbara batterier som inte är mycket större än en kabinväska.

Tanken är att man ska kunna ta med sig batteriet hem eller in på kontoret och ladda det. Som alternativ kan man också byta ut ett urladdat batteri mot ett fulladdat vid särskilda batteristationer som Silence placerat ut.

Nu berättar Silence att de första bilarna har rullat ut från produktionsanläggningen i Barcelona. Bilen är klasificerad som en fyrhjulig motorcykel (L7e).

De första bilarna har rullat ut från fabriken.

I Silence S04 finns det plats för två batterier som vardera har en storlek på 5,6 kWh. Två batterier räcker till att köra upp till 149 kilometer. Motorn har en effekt på 14 kW och maxfarten är 85 km/h. Ombord finns det plats för två personer och ett lastutrymme för två stora väskor.

Det kompakta fordonet mäter 2,28 meter i längd, 1,29 meter i bredd och 1,59 meter på höjden och väger 450 kilo. Givetvis finns alla bekvämligheter som elhissar, larm, AC och telefonnyckel och en app för fjärrstyrning.

I Spanien kostar S04 från 7 500 euro (motsvarande 87 500 kronor).

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.