Spaningen: Nya Tesla Model Y i anslutning till Teslas fabrik i Berlin

Flera Tesla Model Y Performance ska ha siktats på en biltransport i Tyskland. Det anmärkningsvärda är att bilarna enligt uppgifterna ska ha synts till strax utanför Teslas fabrik i Grünheide.

Spaningen styrker uppgifter om att Tesla sannolikt är nära en produktionsstart i den nya fabriken som fortfarande väntar på rätt tillstånd. Tidigare har tyska kommunråd sagt att ett tillstånd kan vara på plats nu i början av 2022.

Bilarna på biltransporten är inte avsedda att levereras till slutkunder. Istället rör det sig troligtvis om bilar som ska användas för typgodkännande, kraschtester eller för uppvisning.

En annan noterbar detalj är att det är Performance-versionen av Model Y. En modell som ännu inte har lanserats i Europa. Hittills har de Tesla Model Y som levererats hit kommit från Kina och varit av modell Long Range. Performance-modellen tycks vara reserverad för den tyska fabriksstarten.

Enligt Teslas svenska hemsida beräknar Tesla med att leveranserna ska starta i ”början av 2022”. Modellen har en uppskattad räckvidd på 480 kilometer, en toppfart på 250 km/h och ska klara 0-100km/h på 3,7 sekunder. Priset startar på 769 900 kronor.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.