Sony tråkiga besked: Inte sannolikt att elbilen Vision-S Concept blir verklighet

För ett år sedan visade Sony upp elbilskonceptet Vision-S. Draget var oväntat, men många gillade vad de såg. Däribland undertecknad. Så sent som i förra veckan fick vi se när Sony testade elbilen i österrikiska alperna vilket på nytt väckte mångas habegär.

Tidningen Car & Driver har haft tillfället att samtala med Sony om elbilen. I intervjun framkommer det att Sony antagligen inte kommer att realisera konceptet.

– För närvarande har vi inga planer på att massproducera eller sälja bilen, säger en talesperson till tidningen Car & Driver.

Istället är konceptet ett sätt att testa företagets teknik, och vara med och utveckla teknik och lösningar för framtidens elektriska mobilitet.

– Genom våra styrkor hoppas vi kunna bidra till både säkerhet och tillförlitlighet vid autonom körning, samtidigt som vi levererar en minnesvärd underhållningsmöjligheter i mobilitetsutrymmen, fortsätter talespersonen.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.