Sony testar sin elbil i Tyskland med förare i Japan

Teknikföretaget Sony håller på lära sig allt om fordonsindustrin för att kunna utveckla teknik till elbilar. Som ett led i den utvecklingen har Sony tagit fram två prototyper på elbilar. Den första är sedanen Vision-S som man presenterade för två år sedan och suven Vision-S 02 som man visade upp tidigare i år.

Idag får vi följa med när Sony testar möjligheterna med den senaste 5G-tekniken i Sony Vision-S. Bilen skeppade man till Tyskland, men föraren lät man sitta kvar i Japan.

I en kort video får vi se Sonys förare fjärrstyra bilen på en sluten bana. Vad bilen ser sänds i realtid till en förare som sitter framför en dator som sedan skickar tillbaka signaler till bilen genom en ratt och pedaler. Inte helt olikt ett TV-spel.

Som en säkerhetsåtgärd sitter det också en föraren i bilen. Klippet ser du nedan:

Om Sony ska börja tillverka elbilar är oklart. I samband med presentationen av Vision-S för två år sedan så dementerade Sony alla uppgifter om att modellen skulle gå i produktion.

I samband med premiären av Vision-S 02 berättade Sony att man startat det nya bolaget Sony Mobility Inc. Det ska få uppdraget att under våren 2022 undersöka hur Sony kan etablera sig på elbilsmarknaden. Om det innebär att lansera en bilmodell eller endast leverera produkter till bilindustrin framgår inte.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.