Följ Allt om Elbil

Hej, vad letar du efter?

Elbil

Sono Motors visar upp produktionsversionen av sin elbil med solpaneler

Den tyska uppstickaren Sono Motors har haft ett par tuffa år bakom sig. De har dock fortsatt att kämpa stöttade av en stor community. Nu har företaget äntligen haft premiär för den produktionsklara versionen av elbilen Sono Sion.

Det unika med Sono Sion är att den är utrustad med solpaneler. Sono Motors kallar det för världens första SEV, Solar Electric Vehicle. Panelerna ska ge upp till 35 kilometer extra räckvidd om dagen.

Batteriet på 35 kWh ska ge en räckvidd på 255 kilometer. Snabbladdning ska vara möjlig med upp till 50 kW CCS-laddning. Den har dessutom en dubbelriktad ombordladdare på 11 kW AC.

Elbilen är utrustad med en motor på 120 kW och får ett vridmoment på 270 Nm. Det praktiska är i fokus för Sion. Den får bland annat en dragkrok som ska klara 750 kilo och en bagagelucka med en lastvolym på 650 liter.

Tyska prislappen är satt till €25 500. Tillverkningen ska starta 2022 i NEVS fabriker i Trollhättan. En repris av premiären går att se nedan:Relaterad läsning

Skriven av

Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Växlar mellan att köra Renault Zoe, Nissan Leaf, Tesla Model 3 och annat som erbjuds. Mer information och kontakt.

Kommentera eller läs kommentarer

Elbil

Inatt presenterade Kia ytterligare detaljer kring sin plan framåt som en hållbar biltillverkare. För att signalera skiftet släpper tillverkaren delen ”Motors” i sitt fullständiga...

Elbil

Intresset för att köpa begagnad elbil har ökat stort under de senaste åren. Statistik från Blocket visar att antalet elbilsannonser ökade med 102 procent...

Annons

Följ oss på Facebook

Vårt nyhetsbrev

En gång i månaden skickar vi ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.

Annons