Sono Motors närmar sig deadline – endast nått 30% av målet i pengainsamlingen

Sono Motors är den tyska elbilsuppstickaren som ska tillverka en prisvärd elbil i Saabs gamla lokaler i Trollhättan. I början av december gick man ut med att man var i akut behov av mer pengar. Och man vädjade till fans och andra intressenter om 50 miljoner euro före den sista december. Då skrev man i samband med finansieringskampanjens start:

– Vi har valt att följa våra kärnvärden, och inte sälja ut oss själva. [..] Idag sträcker vi ut en hand till dig för att säkra hotet mot våra principer.

Sono Motors har flitigt under de senaste dagarna förespråkat sin teknik, främst via Twitter. Där har man försökt att sälja in både elbilen Sono Sion och den integrerade solcellstekniken till fler.

Nu två tredjedelar in i kampanjen har man dock endast samlat in drygt 30% av de nödvändiga 50 miljoner euro som eftersöktes i början av månader för att rädda företaget. För att samla in resterande 34 miljoner euro på 10 dagar skulle nog kräva ett julmirakel.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.