Sono Motors med Sion i akut behov av finansiering: ”Vi har valt att inte sälja ut oss”

Den tyska uppstickaren Sono Motors som står bakom solpanelstäckta elbilen Sion är i behov av mer pengar. Efter en tids medvind och planer på att tillverka elbilen i Nevs lokaler i Trollhättan tycks nu tonen var lite oroande.

I ett öppet brev skriver grundarna att man är i akut behov av pengar för att fortsätta utvecklingen av elbilen.

– Vi har valt att följa våra kärnvärden, och inte sälja ut oss själva. [..] Idag sträcker vi ut en hand till dig för att säkra hotet mot våra principer, skriver Sion som vill att fans och andra intressenter ska bidra med nytt kapital.

Totalt söker bolaget 50 miljoner euro och det före den 30 december. Om bolaget får in kapitel innan dess räddar man företaget som kan fortsätta utvecklingen. Pengarna kommer gå till att investera i en produktionsanläggning och tillverkning av prototyper.

I gengäld kommer all framtida vinst gå till en samhällspool – förutsatt att bolaget överlever. Produktionen av bilen flyttas också fram med drygt ett år, från 2021 till 2022.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.