Sono Motors lägger ner utvecklingen elbilen Sono Sion

Tyska Sono Motors lägger nu ner sina planer på att tillverka en elbil. Sedan i december har man genom en sista finansieringskampanj försökt rädda den fortsätta utvecklingen av Sono Sion genom att på förhand sälja 3500 bilar.

Sono Motors nådde ungefär bara halvvägs, och nu ser man ingen annan utväg än att lägga ner utveckling. Nu kommer Sono Motors fortsätta på sitt andra ben, utveckling av solenergiteknik.

– Idag meddelade vi att vi har avbrutit Sion-programmet. Vi har bestämt oss för att enbart fokusera på solenergibranschen från och med nu. Innan vi går in på detaljerna vill vi först tacka alla som stöttat oss genom åren. Ett särskilt tack går till vår starka och lojala gemenskap, utan vilken vi aldrig hade kommit så långt, skriver Sono Motors.

Sono Motors startar nu också en återbetalningsplan för de som reserverat och investerat i Sono Sion. Sono Sion var tänkt att bli en rymlig, prisvärd elbil som också skulle utrustas med solpaneler över hela karossen. Något som skulle ge upp till 245 kilometer extra räckvidd per vecka.

Sono Sion.

Sono Motors grundandes 2016 i tyska München som ett studentprojekt. Redan från start har Sono Motors varit beroende av crowdfunding-kampanjer och hjälp från en engagerande gemenskap.

I en sista öppen inbjudan hoppas Sono Motors nu kunna sälja vidare Sono Sion-projektet.

Sono Motors fortsätter nu att utveckla sin solenergiteknik för montering på fordon. Bland annat till lastbilar och bussar. För denna delen av verksamheten har man nyligen säkrat EU-medel.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.