Snart världspremiär för nya elbilen Subaru Solterra

Pressbild: Subaru

Nyligen var det världspremiär för Toyotas nya elbil bZ4X. På samma plattform bygger också elbilen Subaru Solterra. Den förbereder sig nu Subaru att att premiärvisa för omvärlden.

Uppdatering: Nu har Solterra haft premiär. Premiärartikeln om Subaru Solterra hittar du här.

Det blir en nattlig premiär. Översatt till svensk tid kommer premiären äga rum mitt i natten till den 11 november. Närmare bestämt klockan 1:30. Givetvis kommer Subaru direktsända premiären och du ser den i videospelaren nedan:

Subaru har tidigare bara visat några teaserbilder på Solterra. Tillverkaren har inte släppt några detaljer om bilens prestanda. Men eftersom den bygger på samma plattform som den Toyota använder kan vi antagligen förvänta oss ett batteri på 71,5 kWh som ska ge en räckvidd på 450 kilometer. Bilen kommer kunna snabbladdas med upp till 150 kW och ombordladdaren för hemmaladdning är på 11 kW.

Om likheterna fortsätter med Toyota kan vi också förvänta oss en framhjulsdriven version och en fyrhjulsdriven version. Den förstnämnda lär ha en motor på 150 kW (204 hk). Den andra lär ha två motorer med en effekt på 80 kW vardera.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.