Snart premiär Europas billigaste elbil: Allt vi vet om Dacia Spring

Nästa vecka är det premiär för Dacias första elbil. Elbilen som fått namnet Dacia Spring ska positionera sig som en stadselbil. Dessutom ska den, enligt egen utsago, ta positionen som Europas mest prisvärda eldrivna bil.

Tidigare i våras visade man upp en prototyp. Den visar en kompakt femdörrars-elbil med en längd på 3,73 meter. Genom fluorescerande färginslag vill man betona bilens detaljer som takrails, dörrpaneler, hasplåtar och en högre markfrigång. Om de extroverta färginslagen når produktionsmodellen är dock oklart.

Elbilen har utvecklats i nära samarbete med Renault. Detaljerna kring den tekniska plattformen är ännu en väl bevarad hemlighet. Vi vet dock att Dacia Spring kommer ha en räckvidd på strax över 200 kilometer.

Premiären äger rum den 15 oktober. Allt om Elbil kommer att följa och rapportera från evenemanget. Redan idag vet vi att leveranserna för Dacias elbil startar under våren 2021. Vi får återkomma kring övriga detaljer.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.