Snart lanseras elbilen ORA Pro 300 i Malmö, Göteborg, Stockholm och Uppsala

Den kompakta elbilen Ora 300 Pro som bland annat hyllats av Euro NCAP har svensk säljstart den 19 november. Nu har Ora avslöjat de första återförsäljarna i Sverige som kommer erbjuda den nya elbilen på premiärdagen.

Totalt kommer Ora öppna sex stycken showrooms fördelade på tre regioner: Malmö-, Göteborg- och Stockholmsregionen. Dessa showrooms kommer finnas hos City Motor i Malmö, Mölnlycke Bil i Göteborg och RA Motor i Uppsala. Samt hos två Torvalla Bil-anläggningar och Fordonsmäklarna i Stockholms-regionen.

– ORA är ett färgstarkt märke där vi valt att arbeta med passionerade återförsäljare. Därför är vi både stolta och glada över våra sex första showroom där vi vet att ORA kommer få bästa möjliga start, berättar Christer Blomdell, VD för ORA Sverige.

– Under 2023 kommer ytterligare återförsäljare att adderas till listan. Hur många och var i Sverige ber vi att få återkomma till. Men säg så här, vår ambition är att bli Sveriges mest intressanta och efterfrågade elbilsvarumärke, fortsätter Christer Blomdell.

Ora 300 Pro först ut

Först ut på den svenska marknaden är Ora 300 Pro som erbjuder en räckvidd på upp till 310 kilometer. Priset startar på 414 900 kronor, eller 2 995 kr per månad vid privatleasing. Senare kommer också en Ora 400 Pro+ med längre räckvidd (420 km) och näst på tur efter det är också en GT-variant med en del sportigare detaljer.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.