Snart kör två av tre stadsbussar på el i Västra Götaland

Pressbild/Fotograf: Eddie Löthman.

Västtrafik som ansvarar för kollektivtrafiken i Västra Götaland har länge satsat på eldrivna bussar. Nu planerar Västtrafik att sätta in ytterligare 160 elbussar under året.

När bussarna väl är i trafik kommer det innebära att runt två tredjedelar av alla stadsbussar i Västra Götaland är eldrivna. För första gången kommer Västtrafik också att sätta in eldrivna bussar på landsbygden. Det då fyra elbussar börjar rulla i Ale kommun i sommar.

– Vi storsatsar på el och våra resenärer gillar det. Vi får många positiva reaktioner från resenärer som tycker bussarna är bekväma att åka i och som uppskattar att elbussar bidrar till en renare och tystare stadsmiljö, säger Hanna Björk, hållbarhetschef på Västtrafik.

Västtrafik har som mål att alla stads- och tätortsbussar ska vara elektrifierade senast år 2030. Totalt rör det sig om omkring 750 bussar. Elbussarna som Västtrafik kör drivs av vind- vatten och solkraft.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.