Snart kommer Porsches eldrivna kombi Taycan Cross Turismo

Kombi-elbilen Porsche Taycan Cross Turismo skulle lanserats i slutet på förra året. Men Porsche valde att skjuta på lanseringen. Försäljningen av sedanmodellen Taycan gick bättre än väntat och man behövde fokusera på att kunna leverera den modellen.

Nu närmar det sig dock för premiären av kombivarianten. I ett videoinslag får vi följa med Taycan-chefen Stefan Wechbach på en första åktur i en kamouflerad version av Taycan Cross Turismo. Stefan berättar kort om modellen, och tankarna bakom den.

– Med Taycan Cross Turismo vill vi erbjuda lite mer utrymme, lite mer flexibilitet och mångsidighet. Modellen har fått en helt ny taklinje, utrustad med takräcken, ett rymligare baksäte och större bagageutrymme. Allt för att göra en bil som är perfekt för en aktiv livsstil och en bil som är perfekt för både stadsmiljö och landsbygd, säger Stefan.

https://www.youtube.com/watch?v=7VI_4sK5T-g

– För att göra det möjligt att hantera lätta terräng- och grusvägar så ökade vi markfrigången. Och vi optimerade vårt fjädringssystem så att Cross Turismo kommer med ett CUV-specifikt körläge. Detta gör att det går bra på grusvägar när det gäller stabilitet, prestanda och dynamik, berättar Stefan i videoklippet.

Under sitt första år leverade Porsche fler än 20 000 bilar av modellen Taycan. Vilket ska ha varit en bra bit över förväntan. Porsche beskriver vidare i ett pressmeddelande om att de är övertygande att man nu kommer växa ännu mer med sin första helelektriska kombi. Premiären för Taycan Cross Turismo kommer att äga rum den 4 mars i år.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.