Snart kommer elbilen BMW i5 – också som kombi

Nu har BMW officiellt (ganska långt på förhand) startat nedräkningen till sin nästa generation av BMW 5-serien som har premiär ”om bara några månader”. 5-serien kommer också i ett helelektriskt utförande, då under namnet BMW i5.

Men det kommer fler elbilar i serien. BMW har nu också under morgonen bekräftat att BMW i5 kommer som en kombi. Då under namnet BMW i5 Touring.

– Våra Touring-fans kommer att vara glada över att höra att en helelektrisk version av Touring också kommer att finnas tillgänglig för första gången från våren 2024. Det är vårt unika försäljningsargument i detta segmentet, meddelade BMW-chefen Oliver Zipse under en mediekonferens.

Dessutom kommer BMW i5 så klart också få BMW:s prestandaemblem M som riktar sig till kunder som söker mer prestanda och sport.

Lanseringen av sedanen BMW i5 är planerad till oktober i år. Produktionen kommer att ske i Dingolfing, Tyskland med start i sommar. Vid samma anläggning kommer man också att producera de elektriska motorerna och högspänningsbatteriet.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.