Snart kommer elbilen BMW i5 – också som kombi

Nu har BMW officiellt (ganska långt på förhand) startat nedräkningen till sin nästa generation av BMW 5-serien som har premiär ”om bara några månader”. 5-serien kommer också i ett helelektriskt utförande, då under namnet BMW i5.

Men det kommer fler elbilar i serien. BMW har nu också under morgonen bekräftat att BMW i5 kommer som en kombi. Då under namnet BMW i5 Touring.

– Våra Touring-fans kommer att vara glada över att höra att en helelektrisk version av Touring också kommer att finnas tillgänglig för första gången från våren 2024. Det är vårt unika försäljningsargument i detta segmentet, meddelade BMW-chefen Oliver Zipse under en mediekonferens.

Dessutom kommer BMW i5 så klart också få BMW:s prestandaemblem M som riktar sig till kunder som söker mer prestanda och sport.

Lanseringen av sedanen BMW i5 är planerad till oktober i år. Produktionen kommer att ske i Dingolfing, Tyskland med start i sommar. Vid samma anläggning kommer man också att producera de elektriska motorerna och högspänningsbatteriet.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.