Snart kanske du kan lägga en handpenning på Volkswagen ID

Volkswagen ID, konceptbild.

Den kommande elbilen Volkswagen ID kan komma att lanseras med en liten depositionsavgift. ”Bilen kan föranledas av en hög efterfrågan”, säger VW:s varumärkeschef Juerg Stackmann.

Depositionssumman ska inte röra sig om någon stort belopp. Det är ingen PR-grej heller, poängterar Juerg.

Genom att kunden lägger en handpenning visar kunden att denne är en seriös köpare, resonerar Juerg. Att VW helt sonika ska prioritera denna kunden under den hektiska lanseringsfasen av elbilen.

Om det är aktuellt att lägga en handpenning kommer det ske ungefär fem-sex månader före lanseringen av bilen. Antagligen då framåt sommaren i år om vi ska tro på en lansering i slutet av det här året.

VW är helt övertygade om att ”elbils-vänliga” länder som Norge och Holland skulle lägga en reservation utan att blinka. Juerg tror på 10 000 förhandsbeställningar bara i Norge.

”Tyskland skulle väl inte imponera, det är inte elbildens pacemaker i Europa”, avslutar Juerg.

Källa: AutoNews

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.