Nu kan Tesla Model S Plaid nå en toppfart på 322 km/h (uppdaterad)

Tesla Model S Plaid marknadsförs med en topphastighet på 322 km/h men det är inga hastigheter som elbilen kan uppnå i originalskick. För att nå 322 km/h kräver Tesla att man köper till en hårdvaruuppdatering. Annars är topphastigheten ”bara” 280 km/h.

(Artikeln har uppdaterats 5 maj 2023: Kort efter publiceringen lanserade också Tesla uppgraderingen.)

Igår släppte Tesla en kort teaser om att de snart kommer bli möjligt att uppgradera sin Tesla Model S Plaid till att göra 322 km/h. Det är uppenbarligen bokstavligen snabba puckar hos Tesla – för några timmar senare släpptes uppgraderingen.

För att nå toppfarten 322 km/h krävs nya rotorer av kol-kiselkarbid, keramiska bromsar, fälgar och däck anpassade för de höga hastigheterna. Kitet kostar mellan 154 390 kr och 205 870 kr beroende på konfiguration.

I en kort teaser visar Tesla när en Model S Plaid når den nya toppfarten:

Tesla är noga med att påpeka att de nya däcken endast ska användas vid bankörning: ”All användning på allmänna vägar kan vara olagligt och kan leda till att fordonets registrering eller försäkring ogiltigförklaras.”.

Ett liknande paket finns att köpa till Tesla Model 3 Performance. Det inkluderar nya prestandahjul, däck och bromsar. I Sverige kostar det tillägget 65 250 kronor.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.