Snart börjar tillverkningen av en elbil från Opel

LG Electronics rapporterar att de nu är redo att börja leverera delar till Chevrolet för deras kommande elbil Bolt. På den svenska marknaden kommer bilen säljas under namnet Opel Ampera-e.

Förlagan till bilen har länge funnits som en hybridbil som gjort stor succé, då den visat sig hålla en hög kvalité med tåliga batterier och imponerande prestanda.

Chevrolet Bolt (Opel Ampera-e) blir dock en renodlad elbil. LG kommer leverera ett batteripaket på 60kWh, infotainment system och andra komponenter till drivlinan. Bilen räknas kosta omkring 37 500 dollar efter den amerikanska miljöbilsrabatten och få en räckvidd på 32 mil med leverans till slutet på året.

När Opel Ampera-e kommer till Sverige är oklart, men det är bekräftat att den ska komma hit – och troligtvis gör den så före Tesla Model 3. Priset är okänt, men spekulationer gissar på omkring eller strax över priset av Nissan Leaf som just nu ligger på 350 000kr.

Vi på Allt om Elbilen är övertygande om att vi kommer få se bilen under bilmässan i Paris i höst. Flera maskerade varianter har synts ute på vägarna i Europa vilket tyder på att bilen inte är långt bort.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.