Snart blir Tesla Supercharger i Jönköping också störst i Sverige

Tesla inviger inte bara nya stationer utan bygger också ut befintliga stationer. Snart blir den populära Supercharger-stationen i Jönköping dubbelt så stor. Stationen i Jönköping var länge en av Teslas största stationer i Sverige med 20 snabbladdare.

För ett par veckor sedan öppnade Tesla en ännu större station med 40 platser i Mantorp vilket gjorde Mantorp till Sveriges största station med snabbladdare, och tredje största Tesla Supercharger i Europa.

Nu följer Tesla Supercharger i Jönköping efter. Stationen växer med ytterligare 20 platser, något som också på sikt var väntat. Fundamenten för att bygga ut stationen har funnits på plats i marken sedan stationen öppnade i slutet av 2021.

Totalt kommer alltså Tesla Supercharger Jönköping snart erbjuda hela 40 platser. Tesla har inte besvarat frågan om när stationen öppnar men skyltningen på plats säger ”öppnar snart”.

Jönköping brukar vara välbesökt.

Tesla Supercharger-stationen i Jönköping är öppen för alla elbilar och har ofta hög beläggning. Många är på genomresa i regionen och vittnar ofta om att det är fullt, och ibland stundtals rörigt när elbilar med släpvagn eller laddporten på ”fel sida” orsakar oreda vid stationen. Nu när stationen växer lär oredan som ibland uppstår bli mindre vanlig.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.