Snabbladdningsbolaget Fastned kliver in i Skandinavien

Nederländska Fastned kliver nu in Danmark genom att bygga tre snabbladdningsstationer i landet. Det är laddningsoperatörens första kliv in på den skandinaviska marknaden. De nya stationerna ska byggas i Helsingör, Grevinge och Langeskov Syd.

Stationen i Helsingör och Grevinge öppnar mot slutet av detta året och kommer ha fyra stycken 400 kW-snabbladdare vardera. Till mitten av sommaren 2024 öppnar den största stationen med 16 stycken 400 kW-snabbladdare i Langeskov Syd.

– Vi bygger stationer där förarna kan räkna med pålitlig laddning och få den bästa laddningsupplevelsen. Vi tar detta tillvägagångssätt till Danmark, det sjunde landet i vårt nätverk, kommenterar Michiel Langezaal, VD för Fastned.

Fastned har idag byggt fler än 270 snabbladdningsstationer i Nederländerna, Tyskland, Storbritannien, Belgien, Frankrike och Schweiz. Planen framåt är en fortsatt expansion uppåt i Skandinavien och övriga Europa. Till 2030 ska Fastned ha byggt 1000 snabbladdningsstationer över hela Europa.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.