Snabbladdare vandaliserade – bland annat 10 Tesla Superchargers i Uppsala

Foto: Christoffer Gullin

Under dagen har ett tiotal snabbladdare utsatts för sabotage runtom i Stockholm. Det skriver Teknikveckan. Det har har fortsatt och under den sena eftermiddagen har någon eller några också klippt av alla kablarna på Tesla Supercharger i Uppsala.

Om det rör sig om ett regelrätt illdåd eller om någon är ute efter metallerna i kablarna är oklart. Något som kan tala för det sistnämnda är att de avklippta kablarna inte ligger kvar på platsen.

Christoffer Gullin från Guiden om elbil som bor i närheten har besökt snabbladdarna i Uppsala, och kan bekräfta skadegörelsen. Christoffers video från platsen kan du se nedanför:

Laddkablarna är klippta rätt av i raka snitt:

Foto: Christoffer Gullin

Alla iakttagelser i samband med incidenterna bör rapporteras direkt till Polisen. Mycket talar väl tyvärr för att ”stöldturnén” kan fortsätta under kvällen och natten i regionen.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.