Snabba elbilar från Volkswagen: Prioriterar prestanda framför räckvidd

Pressfoto: Volkswagen – ID Crozz

Volkswagen har genom året släppt extra kraftfulla och sportiga versioner av många bilar. Ett exempel är Volkswagen Golf som genom åren erbjudits med prestandaemblemet GTI. Att föreställa sig en sportig motsvarighet till nya elbilen Volkswagen ID.3 är relativt enkelt.

Volkswagen bekräftar nu att man tittar på att ta fram prestandaversioner av sina elbilar i ID-familjen med emblemet GTX. Volkswagen har inte bekräftat någon tidplan eller vilka modeller som kommer i GTX-utförande. Dock har Autocar tidigt tagit del av uppgifter om att det kan röra sig om konceptet ID Crozz som ska mynna ut i modellen med det troliga namnet Volkswagen ID.5. Det är förväntat att Volkswagen presenterar den modellen under 2021.

– Det finns en marknad. En del kunder efterfrågar att få se vad vi kan göra. Det finns en avvägning mellan prestanda och räckvidd, eftersom de två är direkt relaterade. Det finns köpare som föredrar prestanda eftersom de inte prioriterar räckvidd, säger Thomas Ulbrich, elbilsansvarig hos Volkswagen till Autoblog.

– Idéen är, som ni vet, att vi kommer att utöka räckvidden igen, igen och igen genom att förbättra vår batteriteknik och genom effektivare drivlinor. Jag tror att det, någonstans på vägen, kommer att passa ihop perfekt, och vi är övertygade om att det finns en marknad för sportiga, GTX-märkta elbilar, tillägger Thomas.

Koncernsyskonet Skoda Enyaq kommer i prestandamodell

Volkswagens koncernsyskon Skoda kommer erbjuda sin nya elsuv Skoda Enyaq i ett prestandautförande. Modellen får namnet Skoda Enyaq vRS och kommer leverera 306 hästkrafter. Den presterar 0-100 km/h på 6,2 sekunder och får en räckvidd på upp till 460 kilometer.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.