Smygtitt: Skoda Elroq är en liten elbil med premiär i höst

Skoda har nu bjudit in den första utländska pressen till att kika på nya kommande Skoda Elroq. Världspremiären är annars i oktober, men redan nu får vi en första smygtitt via Youtube-kanalen Nobby On Cars. Det på en kraftigt kamouflerad bil.

Enligt programledaren ligger det nära till hands att beskriva den som en liten ihoptryckt Skoda Enyaq. I övrigt är inga detaljer officiellt förutom att de första leveranserna väntas ske under 2025.

Tidigare har Skoda däremot berättat att Elroq kommer bära Skodas nya formspråk ”Modern Solid” och blir den första att ha namnet Skoda utskrivet på huven. Bilen kommer att få vad Skoda beskriver som en ”robust look”.

– Helt nya Elroq kommer utan tvekan att sätta en ny ton och dessutom är den riktigt iögonfallande, har Skodas designchef Oliver Stefani sagt vid ett tidigare tillfälle.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.