Smygtitt på nästa elbil från Opel – får namnet eCorsa

Officiell bild från Opel på nya eCorsa.

Den klassiska bilen Opel Corsa kommer som en elbil om två år, 2020. Nu har Opel avslöjat namnet, och det blir enkelt nog eCorsa. Tidigare har man visat ovan teaserbild på bilen, som blir baserad på en helt ny plattform. Nu har den bilden kompletterats med bilden nedan, som påstås vara en officiell bild direkt från källor inom Opel.

Sedan tidigare har Opel elbilen Ampera-e, som kantats av leveransproblem och dålig lönsamhet. Ampera-e är baserad på Opels tidigare ägare GM och deras bil Chevrolet Bolt. Sedan 2017 ägs Opel av PSA-koncernen där bland annat märkena Citroën och Peugot ingår.

Plattformen som kommande Opel eCorsa är en nyutvecklad plattform av just PSA-koncernen. ECorsa kommer bli en direkt konkurrent till Nissan Leaf och Renault Zoe.

Via: express.co.uk
Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.