Smygtitt: Hyundais läckra koncept på framtidens elbil med retro-anor

Inför bilmässan i Frankfurt har Hyundai lovat oss ett helt nytt koncept på en elbil, som ska visa biltillverkarens framtida formspråk. Tidigare har vi fått se en diskret upplyst siluett, nu väljer Hyundai att reta oss ytterligare med ännu en bild.

Och genast ser vi ett mycket mer spännande formspråk, med anor från 1970-talet, vilket sägs vara bolagets inspirationskälla. Sidorna består av racka och stilrena detaljer. Elbilen saknar både handtag och sidospeglar. Konceptet har Hyundai valt att kalla för knepiga Hyundai 『45』som vi antar uttalas Hyundai 45.

Premiären för konceptet Hyundai 45 är satt till 10 september, i samband med mässan i Frankfurt.

Konceptet drar oss inte helt osökt in på 1970-talets mest kända bilmodell DeLorean DMC-12, känd som tidsmaskinen i filmerna Tillbaka till framtiden. Men i själva verket säger Hyundai själva att bilen är inspirerad av sin första egna bilmodell, Hyundai Pony.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.