Smekmånaden för Bonnet är över – chockhöjer priserna på laddning

I juni lanserades den brittiska laddningsappen Bonnet i Sverige. Med lanseringen kom rekordlåga priser på Ionity. Istället för Ionitys listpriser på 8,70 kr/kWh kunde elbilister via Bonnet betala 4,32 kr/kWh. Appen mottogs med öppna armarna, och har varit sommarens snackis i elbils-Sverige!

Nu gör dock Bonnet kraftiga prisjusteringar. Bonnet skriver att man ”länge kunnat undvika prishöjningar på det europeiska fastlandet”. Men fortsätter med att till följd av det rådande världsläget och stigande energipriser så kan man inte längre stå emot. Man tvingas nu anpassa till mer marknadsmässiga priser.

Den nya prisökningen gäller från och med 1 augusti, och priset kommer vara 8,20 kr/ kWh för den som laddar utan något avtal genom Bonnet. Priset är fortfarande lägre än Ionitys egna priser utan avtal, och det går att pressa ytterligare med Bonnets Refill-planer.

Men den stora prisökningen innebär att Bonnet tappar sin position som en av de mest prisvärda snabbladdningsalternativen i Sverige. Det finns idag flera operatörer i Sverige som håller betydligt lägre priser.

Bonnets nya priser (fr. 1 augusti)

Pris/kWhRefill-volymRefill-pris
8,20 krxPay-as-You-Go
8,00 kr20 kWh160 kr/mån
7,90 kr100 kWh790 kr/mån
7,80 kr200 kWh1 560 kr/mån

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.