Skvallret: Nya Tesla Supercharger V3 buggar – öppna för alla elbilar

Teslas nätverk av snabbladdare har alltid varit låsta till Teslas egna bilar. Sedan ett litet tag tillbaka har Tesla börjat inviga nya snabbare laddstationer i Europa. Dessa tillhörande tredje generationen laddare, kallade Tesla Supercharger V3.

Men i och med vad som troligtvis är en bugg tycks nu också andra elbilar kunna ladda på de nya laddarna. De flesta rapporten kommer från Tyskland, där flera V3-laddare invigts.

Flera videos har delats i sociala medier som bevis. Bland annat finns uppgifter om att Renault Zoe, BMW i3, Volkswagen e-Golf och Hyundai Kona lyckats ladda på Tesla-stationerna.

Rykten påstår lagändring…

Spekulationerna kring vad som har hänt är många. Det finns några rykten som säger att det rör sig om en EU-lagändring. Att minst två laddare måste vara öppna för allmänheten när man bygger nya stationer. Teorin är då att Tesla placerat de ”öppna” stolparna, och tillfälligt innan man fått en betallösning på plats låter man dessa vara gratis.

Vi kan dock inte hitta något stöd för en sådan lag. Troligtvis rör det sig helt enkelt om en bugg på de nya laddarna. Teslaanställda själva, när de fick ta del av uppgifterna tycks vara lika förvånade och ovetandes.

Uppdatering: Efter vidare efterforskning tycks det inte fungera att ladda med andra elbilar på alla nya Supercharger V3. Bland annat ska det inte fungera på en nyligen invigd station i Berlin. Vilket tyder på att det troligtvis rör sig om en bugg.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.