Skodas röstassistent Laura får ChatGPT-funktionalitet

ChatGPT ligger numera på allas läppar och vad passar då inte bättre n att också introducera den till röstassistenten i bilar. Det gör nu Skoda med sin röstassistent Laura för att göra den mer hjälpsam och intuitiv.

Med den nya kopplingen till AI-verktyget kan Laura nu besvara helt andra frågor utanför Lauras ursprungliga ramar. Funktionaliteten kommer att lanseras med Skoda Enyaq som har mjukvaran 4.0 eller senare. Uppgraderingen utökar Lauras möjligheter utöver de tidigare röstkommandon, vilket gör att den kan svara på frågor som spänner över olika ämnen.

Laura är idag programmerad till att svara på frågor om bland annat fordonet, kördata, väder och de senaste nyheterna. Men om en fråga ställs som Laura inte är programmerad för så kommer Laura sömnlöst att citera ChatGPT med frasen ”Enligt ChatGPT…”.

Skoda är också noga med att påtala att ChatGPT inte kommer åt fordonsdata eller annan personlig information. Alla förfrågningar till AI sker anonymt och interaktionerna raderas omedelbart efter användning. Initialt supporteras språken engelska, spanska, tjeckiska och tyska.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.