Skodas nya el-SUV får namnet Skoda Enyaq

Konceptbild: Skoda Vision iV som senare blir produktionsmodellen Skoda Enyaq

Skodas första elbil på den koncerngemensamma elbils-plattformen MEB har fått ett namn. Elbilen som blir en större SUV-modell kommer att heta Skoda Enyaq. Enyaq kommer från den irlänska namnet Enya, vilket betyder livskälla. Q:et symboliserar egenskaperna hos en SUV.

– Livets källa symboliserar biltillverkarens inträde i den nya eran av elektromobilitet, skriver Skoda.

Enyaq blir den första modellen av totalt tio elektriska fordon som kommer lanseras innan slutet av 2022. Med stor sannolikhet är det det konceptbilen Skoda Vision iV även senare kallad Skoda A-SUV-e som kommer ta form som Enyaq.

Räckvidden för Skoda A-SUV-e ska enligt uppgift vara upp till 500 km. Modellen kommer också erbjuda snabbladdning på 100kW. Enligt norska motorjournalister är det också möjligt att elbilen får dragkrok. Sedan ett par veckor tillbaka är det möjligt att förboka bilen hos Skoda.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.