Skoda lanserar Plug & Charge i sina elbilar – enklare att snabbladda

I veckan kom nyheten att Skoda ska börja rulla ut den nya mjukvaruppdateringen ME3 till elbilarna Skoda Enyaq och Skoda Enyaq Coupé. Bland nyheterna nämndes snabbare laddning och längre räckvidd genom bättre batterihantering.

Idag berättar Skoda att ME3 också innebär att alla uppdaterade bilarna också får stöd för Plug & Charge. Det gör att elbilen kan identifiera sig direkt vid snabbladdaren när föraren ansluter laddningskabeln och laddningen startar automatiskt. Utan krav på laddkort eller appar.

Debiteringen sker enligt det Skoda Powerpass-abonnemang som finns länkat till bilen. Plug & Charge kommer endast att fungera vid kompatibla snabbladdare. Idag är det endast Ionity. Fler operatörer kommer att bli anslutna på sikt.

https://www.youtube.com/watch?v=k6q2uomL-Mw

Sedan tidigare har också koncernsyskonet Volkswagen aviserat att Plug & Charge är på igång till elbilarna i deras ID-serie.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.