Skoda Enyaq iV slår Volkswagen ID.4 i Björn Nylands räckviddstest

Pressbild: Skoda

Norska Youtuber Björn Nyland har outtröttligt testat sig igenom i stort sett varenda elbil på marknaden. När det var dags att prova Skoda Enyaq i ett räckviddstest ställer han så klart den mot koncernsyskonet Volkswagen ID.4

I testet som körs i 90 km/h respektive 120 km/h visar Enyaq upp en förbrukning på omkring 166 Wh/km samt 236 Wh/km vid den högre hastigheten. Vilket är ett bra resultat för en bil i den här storleksklassen. Skoda Enyaq fick en räckvidd på 452 km vid den lägre hastigheten och 316 km i den högre hastigheten.

Björns jämförelse visar dock att Skoda Enyaq är mer effektiv i högre hastigheter än Volkswagen ID.4. Vid 90 km/h är skillnaden i förbrukningen försumbar. Det skiljer endast 1 Wh/km mellan de två bilarna.

I videon nedan ser du Björns test:

I den högre hastigheten om 120 km/h står Enyaq för den lägre förbrukningen, 236 Wh/km, medan ID.4 har en förbrukning på 251 Wh/km. I körsträck ger det Enyaq en räckvidd på 316 kilometer medan ID.4 får en räckvidd på 297 km/h vid 120 km/h.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.