Skoda Enyaq – första silhuetten av familje-elbilen med leverans tidigt 2021

Det är många som längtar efter familje-elbilen Skoda Enyaq och leveransstarten i början på nästa år. Produktionsmodellen, som är baserad på konceptet Vision iV kommer först som en klassisk SUV och först senare i det coupé-utförande vi sett från konceptbilen.

I samband med en presentation av en annan bilmodell passade Skoda, för ett kort ögonblick, att för första gången visa upp silhuetten på den första större SUV-versionen av elbilen Enyaq. Bilden ser du ovanför.

Nedan kan du se en inofficiell skissbild som delats på Twitter från en fan som tolkat silhuetten.

Illustration av Skoda Enyaq gissar hur Enyaq kan tänkas se ut i SUV-utförandet. Källa @SkodaNews/Twitter

Elbilen blir Skodas kraftigaste bil någonsin

Elbilen Skoda Enyaq kommer erbjudas både med bakhjulsdrift och fyrhjulsdrift. Enligt uppgift kommer det vara en av de mest kraftfulla bilarna från Skoda genom tiderna.

Redan till hösten kommer Skoda öppna upp för beställningar. Avtäckningen av produktionsbilen tros vara nära. Det blir den första helelektriska 5-sitsiga SUV:en från Volkswagen-koncernen.

Konceptversionen av Skoda Enyaq har ett batteri på 83 kWh. Räckvidden anges till 500 kilometer. Snabbladdning till 80% gös på ungefär 30 minuter i konceptmodellen. Konceptbilen klarar sprinten 0-100km/h på 5,9 sekunder.

Enligt norska Elbil24 kommer Skoda Enyaq utrustas med dragkrok. Den uppgiften säger att elbilen då ska kunna dra 1600kg.


Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.