Elbilen Skoda Enyaq är här – kommer i prestandaversion

Skoda väljer nu att presentera detaljerna kring sin kommande elbil Skoda Enyaq. Enyaq kommer erbjudas med tre olika batterialternativ. Till Sverige kommer mellanvarianten som instegsmodell och den större varianten för den som vill ha mer kraft.

Instegsmodellen i Sverige heter Skoda Enyaq iV 60. Modellen är bakhjulsdriven erbjuder 180 hästkrafter och en räckvidd på 380 km från ett 62 kWh batteri. Modellen med det största batteriet har fått namnet iV 80. Då drivs elbilen av ett batteri på 82 kWh och en motor på 205 hästkrafter. Då är räckvidden upp till tidigare kommunicerade 500 kilometrarna.

Skoda Enyaq kommer också med fyrhjulsdrift och i en prestandamodell. Den fyrhjulsdrivna modellen har fått namnet iV 80X och med en extra elmotor där fram levererar elbilen 265 hästkrafter. För den som söker extra spänning är det prestandamodellen vRS som gäller. Den levererar 306 hästkrafter och 0-100 km/h ska ske på 6,2 sekunder. De två toppmodellerna får en räckvidd på upp till 460 kilometer.

Bekräftat att Skoda Enyaq får dragkrok

Det har tidigare cirkulerat uppgifter om att Skoda Enyaq kommer få dragkrok. Det är nu bekräftat, och för den starkaste modellen anges dragkapacitet 1 200 kg. De mindre modellen har ännu inte fått någon angivelse.

Danska tidningen FMD har provkört elbilen i Irland. De poängterar att det är en förseriebil de provat. Trots det är det omedelbara intrycket att det är en välbalanserad bil som hanterade de ojämna irländska vägarna bra.

Skoda Enyaq kommer presenteras i produktionsutförande senare i år. Tillverkningen ska starta i slutet på året med leveranser i början av 2021.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.