Skoda demonstrerar regenerativ bromsning med elbilen Skoda Enyaq

Pressbild: Skoda

En resa med elbilen upp i bergen innebär ofta en hög förbrukning, men som elbilist belönas man istället på hemresan. När elbilen rullar neråt kan bilens motorer genom bromskraftåtervinning återinföra energi till batteriet.

I en välregisserad video tillsammans med Skoda och reportern Anna får vi följa med upp i de vintriga bergen i Tjeckien. Samtidigt som vi får en närmre titt på natursköna Tjeckien, elbilen Skoda Enyaq och får vi också en demonstration på kraften hos den regenerativa bromsningen.

https://youtu.be/s7ripd6yXRs

Färden går från Karlovy Vary i Tjeckien med ett nästan fulladdat batteri, berättar reportern. Efter färden mot den högt belägna vindkraftsparken Kryštofovy Hamry ankommer reportern med en återstående räckvidd på 463 kilometer.

Under hemresan, som går nedför kan Enyaq återinföra bromsenergin till batteriet. När reportern avslutar resan har hon 506 kilometer i räckvidd kvar i bilen. 43 kilometer mer än när hon lämnade bergstoppen.

Skoda Enyaq hade premiär förra året och de första leveranserna ska starta framåt sommaren. Enyaq erbjuds med två batteristorlekar, där den största varianten har en räckvidd på omkring 520 kilometer. Modellen med det mindre batteriet har en räckvidd på 390 kilometer.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.