SkiStar satsar på fler laddare till elbilar inför vintersäsongen

Under förra skidsäsongen kunde SkiStar erbjuda 150 publika destinationsladdare i anslutning till sina anläggningar. Flera av dess blev möjliga genom investeringsstödet från Klimatklivet.

Inför den kommande säsongen satsar SkiStar nu på ytterligare laddinfrastruktur. Målet är att dubbla kapaciteten. Det rör sig främst om nya laddpunkter på SkiStars parkeringar samt vid de byggprojekt som SkiStar är involverade i, till exempelvis Sadeln i Åre.

För att ytterligare underlätta för resenärer till fjällen kommer man återigen under högsäsong också att satsa på mobila snabbladdare på strategiska platser på vägen till Åre och Vemdalen.

Var de mobila laddstationerna kommer att placeras ut är inte klart. Under förra säsongen placerade SkiStar i samarbete med Jämtkraft och Audi ut gratis snabbladdare i Ljusdal.

SkiStar vara inte ensamma om att ta initativet till utökad laddinfrastruktur under sportlovssäsongen. Polestar installerade tre laddplatser i Grums och Tesla var snabba på att placera ut extra kapacitet i Lindvallen.

Inför den här säsongen kommer SkiStar också för första gången att använda ett antal elsnöskotrar i anslutning till sina anläggningar. Mot slutet av förra säsongen var SkiStar först i Europa med att köpa in elsnöskotrar från kanadensiska Taiga Motors.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.