Sneglar Tesla på att utmana Volkswagen ID. Buzz? Elon Musk frågar om råd

Tidigt koncept på robottaxi från the The Boring Company – Teslas tunnelborrningsföretag.

Teslas grundare Elon Musk tar ofta till Twitter för att avslöja nyheter och ibland också för att fråga om råd. Nyss var ett sådant ögonblick där Elon Musk frågade om råd kring framtida produktstrategier.

– Kanske borde Tesla tillverka en mycket flexibel robot-skåpbil för både människor och varutransporter, frågar Elon.

Frågan är enkelt ställd utan några förtydligande eller följdkommentarer. En innovativ skåpbil för person- och varutransporter för givetvis tankarna till nyliga lanserade Volkswagen ID. Buzz och Volkswagen ID. Buzz Cargo. Två modeller som, efter lanseringen i Europa i år, har siktet på den amerikanska marknaden.

Elon slänger också in ordet ”robot” i sin fråga, vilket syftar på att den framtida modellen så klart då också ska vara självkörande, vilket är målet med alla Teslas modeller. Även Volkswagen jobbar på att förverkliga självkörande bilar med ID. Buzz.

En stund senare efterlyser Teslaklubben i Silicon Valley en modell som är större än Tesla Model X. På det kommenterar Elon Musk med en blinkande smiley.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.