Sju år gammal Nissan Leaf blir som ny med batteribyte

Pressbild: Nissan

Tesla Club Sweden uppmärksammar Martin, en Nissan Leaf-förare som bestämde sig för att byta batteri på sin elbil. Efter dagspendling på 15 mil om dagen, i sju år och med 13 000 mil på mätaren fanns det endast 68 procent batterikapacitet kvar i elbilen.

Martin bestämde sig för att byta batteri. Bilen som var i fint skick i övrigt hade mer att ge. Han började leta efter ett begagnat batteri och till slut fann han ett lämpligt batteri och skred till verket. I slutändan fick han tillbaka samma räckvidd som när hans Leaf var helt ny. Dessutom fick han ett bättre batteri, från en senare generation batteri med bättre batterikemi som har långsammare degradering än det ursprungliga batteriet.

Notan för att återuppliva elbilen och göra den så gott som ny slutade på 34 000 kronor. De gamla batterierna fick en andra chans som energilagring till en solcellsanläggning. Hela historien finns att läsa hos Tesla Club Sweden: Batteribyte på Nissan Leaf.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.