Självkörande elbilen Volvo 360c visas upp på eCarExpo i Göteborg

Bilder: Pressbilder från Volvo

Volvos koncept av den självkörande elbil 360c kommer ha premiär under elbilsmässan eCarExpo i Göteborg 1-2 december, det skriver mässan i ett pressmeddelande. Den självkörande bilen ska kunna konkurrera med tåg eller inrikesflyg och likaså göra restiden mer produktiv.

Volvo tror att autonom körning har potential att förändra vårt samhälle i grunden på många sätt. Volvo 360c ska vara en konversationsstartare kring den här förändringen och dess möjligheter. Till exempel ska konceptbilen ha fyra användningsområden; en sovmiljö, mobilt kontor, vardagsrum eller en plats för underhållning. Avskildheten, komforten och bekvämligheten ger flera fördelar mot flyg, buss och tåg.

Nu ställs bilen ut på eCarExpo i Göteborg, som alltså går av stapeln 1-2 december. Mer information om mässan och biljetter hittar du här.

Tesla kommer också officiellt

Pressbild Tesla

Sedan tidigare har mässan gått ut med att man har en Tesla Model 3 att visa upp. Detta har inte varit en officiell bil, eller uppvisning av Tesla utan en bil som lånats in av en tredjepart.

Nu meddelar Tesla att man kommer personligen för att visa upp en officiell utställningsversion av Tesla Model 3 på mässan. Tillsammans kommer personal som kommer kunna svara på frågor.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.