Ett lösenord kommer att skickas till din e-postadress.

Det är i konceptet Volvo 360c som Volvo visar upp framtiden. En självkörande elbil som ska kunna utmana tåget och inrikesflyg. Den ska kunna ta dig från dörr till dörr, istället för att du ska behöva ta dig via flygplatser och tågstationer när du ska göra dina resor.

”Att människor blir mindre beroende av att ha nära till städer är bara ett exempel på effekterna av att ta bort bördan av improduktiv restid”, säger Mårten Levenstam, Senior Vice President för Corporate Strategy på Volvo Cars.

Annons

Helt autonoma och elektriska resor ger flera fördelar, både ur säkerhet men också miljösynpunkt skriver Volvo i ett pressmeddelande. Likaså slipper man trafikstockningar, fortsätter Volvo.

Volvo 360c har fyra användningsområden; en sovmiljö, mobilt kontor, vardagsrum eller en plats för underhållning. Avskildheten, komforten och bekvämligheten ger flera fördelar mot flyg, buss och tåg.

Kommer den bli verklighet?

Volvo poängterar att 360c är en samtalsstartare, och kanske inte en direkt prototyp av framtiden. Konceptet ska snarare ge fler idéer och svar om framtiden i takt med att Volvo lär sig. Men Volvo tror att autonom körning definitivt kommer förändra samhället, i allt från hur vi resor till hur vi planerar vår infrastruktur och städer i framtiden.