Teslas fabrik i Berlin – ett steg närmre klartecken

Teslas planerade fabrik utanför Berlin står nästan klar. Byggnationen har pågått i ungefär två år på preliminära bygglov. Flera organisationer har försökt att överklaga etableringen av fabriken och de sista godkännande som Tesla behöver har dröjt.

Teslas plan är att initialt tillverka Tesla Model Y i den nya fabriken. På sikt planerar man också för egen batteriproduktion. Idag skriver Reuters att fabriken har kommit ett steg närmre ett slutgiltigt godkännande.

– Tesla och relevanta myndigheter har lämnat in alla dokument som behövs för godkännandeprocessen för den planerade fabrik utanför Berlin, uppger miljöministeriet i den tyska delstaten Brandenburg.

Själva godkännandeprocessen är fortfarande pågående. Enligt tidningen som citerat förbundsrådet Dietmar Woidke kan ett beslut sannolikt vara på plats i början av 2022.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.