Sillekrog E4 får snabbladdare från OKQ8 med hjälp av batterilager

OKQ8 Sillekrog. Pressbild: OKQ8

Trafikplatsen Sillekrog mellan Södertälje och Nyköping har länge varit lite av en laddöken. Här finns två 50 kW-laddare i vardera riktning och en Tesla Supercharger i södergående riktning.

Nu öppnar OKQ8 och Skellefteå Kraft sex stycken laddpunkter, dock endast i den södergående riktningen. Laddarna har en effekt på upp till 150 kW och precis som alla andra stationer från OKQ8 går det att betala enkelt med kort.

Stationen har varit under planering under en längre tid, men väntan på nätanslutningen har varit lång. För att få laddarna på plats har man nu tagit till en särskild lösningen med batterierlager.

Här använder man batteriet Voltpack från Northvolt som gör det möjligt att buffra upp med en högre effekt än vad anslutningen levererar. På så vis har man nu äntligen kunnat få laddarna i drift ett år tidigare än vad som annars hade varit möjligt.

– Lösningen med batterier hjälper oss att fortsätta vår expansiva utrullningsplan av supersnabbladdare i hela Sverige. OKQ8 i Sillekrog har ett strategiskt viktigt läge vid E4 söder om Stockholm och är central i vårt prioriterade arbete att snabbt öka tillgängligheten av supersnabbladdare, säger Agnes Palinski, kommunikationschef på OKQ8.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.