Sifo: Svenskarnas drömbilar – Polestar och Tesla i topp

På uppdrag av bilförmedlarna Kvdbil har Kantar Sifo genomfört en undersökning om vilka bilar svenskarna drömmer om. I topp på listan finns två elbilar.

Tusen svenskar har svarat på frågan om vilken bil man drömmer om att äga. Först på listan hamnar nykomlingen Polestar 2 följt av den direkta konkurrenten Tesla Model 3.

Efter det följer flera klassiker som Porsche 911 och Shelby Mustang samt supersportbilar som Koenigsegg CC och flera andra lyxåk.

På plats sju ser vi återigen en elbil i egenskap av Tesla Roadster och likaså på plats tio där Porsche Taycan kvalar in.

– Det är bara att gratulera Polestar. Att som nykomling vara nummer ett på svenska bilköpares bucket list är helt fantastiskt. Grattis även till Tesla som når nästan lika hög popularitet i undersökningen. Att vi har två elbilar överst är oväntat, men också roligt. Det bekräftar att våra preferenser förändras i rätt riktning och i snabb takt, säger Daniel Odsberg, försäljningschef Kvdbil.

Bilarna på svenskarnas bucket list

Topp 10

  1. Polestar 2
  2. Tesla Model 3
  3. Porsche 911
  4. Shelby Mustang
  5. Koenigsegg CC
  6. Mercedes Benz G-klass
  7. Tesla Roadster
  8. Jaguar E-Type
  9. BMW M5
  10. Porsche Taycan.

Undersökningen genomfördes i Kantar Sifos webbpanel under perioden 27-30 augusti 2021. Totalt intervjuades 1054 personer i åldern 18-79 år. 

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.