Shell ställer om sig – tillgången och efterfrågan på bensin har börjat dala

Oljebolaget Shell ser slutet på oljeproduktionen. I ett pressmeddelande bekräftar man att oljeproduktionen nådde sin topp 2019 och att man nu ställer om sig för att på sikt bli helt klimatneutrala. Shell förväntar sig nu att oljeproduktionen kommer att minska med en till två procent om året.

I sin plan för att minska utsläppen och fortfarande tjäna pengar ska Shell fokusera vidare på förnyelsebar energiproduktion och energilösningar. Redan nu har Shell i stor utsträckning börjat installera laddstolpar för elbilar på sin bensinstationer.

Shell ska också ta en helt annan approach för att minska utsläppen och fortsatt behålla sin lönsamhet. Det handlar om att städa upp de föroreningar som redan skett och samtidigt tjäna pengar på att investera i teknik för en grön omställning och återhämtning.

Det genom att fokusera på geologisk lagring av koldioxid för att hantera större punktutsläpp av koldioxid. Shell har redan inlett samarbeten med tre stora anläggningar; Quest i Kanada, Northern Lights i Norge och Porthos i Nederländerna.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.