Shell ersätter bensinpumpar med snabbladdare vid ny laddhubb i London

Pressbild: Shell

Brittiska-nederländska Shell ska nu rejält öka sina satsningar på snabbladdning för elbilar. I ett först steg har man i veckan öppnat en stor anläggningen med snabbladdare i Fullham i London. Tidigare på platsen fanns bensin- och dieselpumpar som nu fått ge plats åt snabbladdarna istället.

Stationen i Fullhamn har totalt nio stycken snabbladdare som kan leverera upp till 175 kW. En hastighet som är fullt tillräckligt för att snabbt kunna ladda de flesta elbilarna på marknaden idag.

Elen som laddarna levererar kommer helt från förnyelsebara energikällor. Bland bekvämligheterna vid stationen finns ett tak över laddarna, en sittavdelning, gratis wifi, kafé och en liten matbutik.

– Elbilister letar efter elbilsladdning som är snabb, smidig och också bekväm som möjligt. Vårt mål är att hjälpa elbilister oavsett var de behöver ladda. Den här stationen ger oss en inblick in i framtiden, säger István Kapitány, mobilitetschef hos Shell.

Shell kommer fortsätta sin expansion i Storbrittannien. Målet är att bygga 50 000 laddar i landet till 2025. Då i form av både snabbladdare men också destinationsladdare.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.