Seats elbil Cupra Tavascan bekräftad för lansering 2024

Senare i år lanserar Seats prestandamärke Cupra elbilen Cupra Born. En elbil baserad på koncernsyskonet Volkswagen ID.3. Efter Born följer coupé-SUV:en Cupra Tavascan.

Under en presskonferens idag meddelade Seat-chefen Wayne Griffiths att lanseringen av Cupra Tavascan sker 2024. Det kommer bli Cupras andra helelektriska bil.

– Vår dröm kommer att gå i uppfyllelse: Cupra Tavascan blir en verklighet. Baserat på Volkswagen-gruppens MEB-plattform, utformas och utvecklas den i Barcelona och når Europa samt utomeuropeiska marknader 2024, berättade Griffiths.

I konceptstadiet har modellen fyrhjulsdrift från dubbla motorer med en totaleffekt på 225 kW. Batteripaketet på 77 kWh ger bilen en räckvidd på 450 kilometer.

Idag har vi endast fått se tidiga konceptbilder på Tavascan. Dessa visar en tuff futuristisk bil med modiga linjer. Wayne har tidigare sagt att han vill att produktionsversionen ska bli så lik konceptet som möjligt. Allt annat skulle vara en besvikelse.

– Vi har sagt till formgivna att de inte kan presentera en bil som ser ut att vara tagen ur Batman om vi inte kan förverkliga det. Det ni hittar på, måste vi kunna realisera, sa Griffiths då.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.